Росіяни дедалі більше бояться нової хвилі мобілізації

Рівень «мобілізаційного страху» у російському суспільстві досяг максимуму з вересня минулого року.
Росіяни дедалі більше бояться нової хвилі мобілізації
ілюстративне фото / armyinform.com.ua

На тлі вторгнення української армії до Курської області помітно зросло занепокоєння російських громадян загрозою нової мобілізації. Так, у серпні 46% росіян побоювалися, що влада знову може оголосити масовий призов на війну, щоб поповнити чисельність армії, яка воює в Україні.

Про це повідомляє The Moscow Times з посиланням на дані опитування "Левада-Центру".

Читайте також:

Зазначається, що частка тих, хто не відкидає нової мобілізації, практично зрівнялася з часткою громадян, які таких побоювань не мають (48%). Для порівняння: ще в лютому других було практично вдвічі більше, ніж перших, — побоювалися нової мобілізації 34% респондентів, а не очікували на неї 59%.

Також повідомляється, що рівень «мобілізаційного страху» у суспільстві досягнув максимуму з вересня минулого року, коли повторення масового призову на війну побоювалися 59% росіян. А в перші дні війни, у лютому 2022 року переважна більшість росіян — 66% — були впевнені, що Кремль обійдеться силами регулярної армії. Серйозно загрозу мобілізації сприймали лише 28% опитаних.

Видання зазначає, що найбільший рівень побоювань у зв'язку з можливістю нової мобілізації у серпні 2024 року соціологи передбачувано зафіксували у молоді: 55% респондентів у віковій групі 18-24 роки та 50% серед тих, кому від 25 до 39 років. Найменше мобілізації побоюються пенсіонери (41%), при цьому вони найбільше вважають її «необхідною»: 20% проти 12% серед молодих людей (18-24 роки).

Крім того, повідомляється, що найчастіше побоюються можливої загальної мобілізації ті, хто вважають, що справи в країні йдуть неправильним шляхом (60%); ті, хто не схвалює діяльність Володимира Путіна на посаді президента (58%); ті, хто довіряє інформації з ютуб-каналів (54%), і тих, хто не підтримує дії ЗС РФ в Україні (55%).

Раніше ми писали про те, що за перше півріччя 2024 загальний обсяг виданих росіянам кредитів встановив рекорд, вперше досягнувши 37 трлн руб.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK