МАГАТЕ допоможе Україні добудувати блоки Хмельницької АЕС - Міненерго

МАГАТЕ висловило свою підтримку намірам України щодо завершення будівництва блоків на Хмельницькій АЕС і готове надати технічну підтримку проєкту.
МАГАТЕ допоможе Україні добудувати блоки Хмельницької АЕС - Міненерго
Хмельницька АЕС / mev.gov.ua

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) надасть Україні технічну підтримку в добудові блоків Хмельницької АЕС. Про це повідомляє Міністерство енергетики.

Читайте також:

"МАГАТЕ висловило свою підтримку намірам України щодо розширення атомної енергетики, зокрема завершення будівництва блоків на Хмельницькій атомній електростанції (АЕС), і готове надати технічну підтримку проєкту", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Україна вже перебуває на фінальному етапі перемовин із Болгарією щодо постачання реакторів. Будівництво може початися, щойно Верховна Рада ухвалить відповідний законопроєкт. 

Читайте також:

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі запропонував започаткувати місію технічної підтримки для забезпечення безпечної інтеграції нових компонентів у вже існуючі системи.

Раніше ми писали, що 11 квітня 2024 року на Хмельницькій АЕС почали проєкт зі зведення енергоблоків ХАЕС-5 та ХАЕС-6 за технологією АР1000 Westinghouse.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK