ХАЕС стане найбільшою в Європі атомною станцією

Нові технології дозволять знизити загрози від атак росіян на балансуючі потужності української енергосистеми.
ХАЕС стане найбільшою в Європі атомною станцією
Хмельницька АЕС / Wikipedia.org

На Хмельницькій АЕС триває підготовка до будівництва 5 та 6 енергоблоків за технологією Westinghouse АР1000. На будмайданчику станції вже розпочалися підготовчі роботи.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів.

Зазначається, що це спільний проект України та США. «Технології, які ми разом будуватимемо та розвиватимемо, витіснять росіян з європейського ринку атомної енергетики», – повідомив міністр енергетики Герман Галущенко.

Міністр наголосив, що АР 1000 – найсучасніша американська технологія, яка дозволить знизити загрози від атак росіян на українську енергосистему.

Читайте також:

«Особлива риса американської технології АР 1000 – можливість балансування блоків. Сьогодні ворог б'є і знищує саме балансуючі потужності української енергетики, тому побудова блоків з можливістю маневрування є дуже важливою для нас. І це наша відповідь терористам, вони ніколи не позбавлять нас світла, а нові технології дозволять нам вистояти», – розповів Герман Галущенко.

У свою чергу, в.о. голови правління «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін заявив, що після завершення будівництва нових енергоблоків, потужності Хмельницька АЕС перевищить потужності окупованої Запорізької АЕС, яка на сьогоднішній день є найбільшою в Європі.

Раніше ми писали про те, що Хмельницька АЕС переходить на паливо Westinghouse.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK