Україна та РФ ведуть переговори щодо продовження транзиту газу за посередництва Азербайджану - Алієв

Баку перебуває у постійному контакті з обома країнами.
Україна та РФ ведуть переговори щодо продовження транзиту газу за посередництва Азербайджану - Алієв
Ільхам Алієв / president.az

Президент Азербайджану Ільхам Алієв під час виступу «Роль Азербайджану в нових геополітичних умовах» на Міжнародному форумі Чорноббіо в Італії заявив, що його країна є посередником між Україною та РФ, які ведуть переговори про продовження транзиту російського газу та постачання азербайджанського газу через Україну до Європи.

Про це повідомляє офіційний сайт президента Азербайджану

Читайте також:

«Тут можу сказати, що Росія, Україна та європейські інститути звернулися до нас у зв'язку із продовженням транзиту газу територією України. Кілька місяців ми докладаємо великих зусиль для того, щоб дійти спільного знаменника. Відомо, що якщо транзит зупиниться, а це доведеться на грудень, кілька країн Європейського Союзу зіштовхнуться із серйозними труднощами з фізичною доступністю природного газу. Ми просто хочемо підтримати ці країни та Україну, тому що якщо транзит газу зупиниться, то газорозподільна система України буде повністю паралізована», – заявив Ільхам Алієв.

Він висловив оптимізм із приводу переговорів і розповів, що Азербайджан є в них посередником.

«Ми маємо певний оптимізм, тому що в цьому контексті ми перебуваємо в контакті з обома країнами і бачимо, що є ґрунт для серйозного просування. Якщо ми зможемо досягти тут успіху, то думаю, зможемо зробити додаткові кроки для того, щоб покласти край цій війні, яка руйнує весь регіон. Тому що зараз фактично за допомогою Азербайджану обидві країни ведуть переговори про продовження транзиту російського газу та постачання азербайджанського газу через Росію та Україну до Європи», – наголосив президент Азербайджану.

Раніше ми писали про те, що російський віце-прем'єр раніше заявляв, що РФ готова продовжити транзит газу до ЄС через газотранспортну систему України після завершення чинного контракту 31 грудня 2024 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK