В Україні зростає кількість продуктових магазинів: де працює найбільше

Сегмент продовольчого рітейлу становить 24% від усієї вітчизняної роздрібної торгівлі.
В Україні зростає кількість продуктових магазинів: де працює найбільше
Marjan Blan / unsplash.com

На червень 2024 року по всій Україні працювало 4536 продуктових магазинів різного формату від супермаркетів до магазинів біля будинку. При цьому за півроку їхня кількість збільшилася на 121 точку, з урахуванням закриття 88 магазинів. А сам сегмент продовольчого рітейлу становить найбільш істотну частку вітчизняної роздрібної торгівлі – майже 24%.

Про це свідчать дані дослідження Retail Association of Ukraine.

Читайте також:

Зазначається, що найбільша концентрація продуктових магазинів спостерігається у Києві та області – 1416 торгових точок, що втричі перевищує густину покриття у Львівській області (476). А на третьому місці за максимальною кількістю магазинів знаходиться Дніпропетровська область (355). Крім того, до п'ятірки входять Одеська та Кіровоградська області.

У той же час, за даними дослідження, найменше продуктовий роздріб представлений у прифронтових регіонах Донецької (3) та Херсонської областей (24), а також у невеликій за своїм розміром Чернівецькій області (36). Загалом на інші регіони припадає в середньому 60-120 магазинів. На цьому фоні вигідно виділяються Житомирщина та Вінницька область з показниками 184 магазинів та 255 відповідно.

Також повідомляється, що загалом по Україні спостерігається приріст чи збереження наявної кількості продуктових торгових точок і лише у чотирьох регіонах цього літа зафіксовано скорочення: у Донецькій, Харківській, Полтавській та Запорізькій областях.

інфографіка
інфографіка / rau.ua

Раніше ми писали про те, що у 2023 році сукупний дохід найбільших компаній роздрібної торгівлі становив 457,32 млрд грн, а лідером є АТБ-маркет, який отримав близько 40% від сукупного доходу всіх магазинів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK