В Україні пального більше, ніж потрібно при найстрашніших блекаутах, - експерт

Завдяки налагодженню поставок профіцит пального на українському ринку становить щонайменше 15%.
В Україні пального більше, ніж потрібно при найстрашніших блекаутах, - експерт
Ілюстративне фото / Getty Images

В України є достатня кількість палива, щоб при відключенні світла забезпечити так званий генераторний попит на пальне. Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна повідомив директор Консалтингової групи "А95" Сергій Куюн, передає Укрінформ.

Читайте також:

"Скажімо так, що до 10% це є саме генераторний попит навіть на його піку, Це, зокрема, стосується бензину. По дизелю набагато менше, я думаю, це менш як 5%", - сказав експерт.

Він зазначив, що протягом останнього року на ринку профіцит пального складає мінімум 15%, а деякі трейлери вважають, що 20-30%.

Читайте також:

"Тобто в нас пального набагато більше, ніж нам його буде потрібно при, скажімо, найстрашніших блекаутах", - пояснив Куюн.

За його словами, завдяки налагодженій логістиці трейдери можуть привезти пального у 1,5 раза більше за потребу. Основними напрямками постачання пального є Румунія та Польща, однак географія виробників пального широка за рахунок доступу до портів у цих двох країнах. Зокрема, в Україну завозиться пальне, вироблене в США, Кувейті, Індії.

Читайте також:

Куюн додав, що завдяки сприятливій ситуації на світових ринках нафти можна очікувати навіть зниження цін на бензин і дизель у короткостроковій перспективі. Скраплений газ подорожчав до 30 грн/л у середньому.

Раніше ми писали, що з 2 по 8 вересня паливні компанії ввезли до України 5 тис. тонн LPG, що в середньодобовому еквіваленті становить 0,72 тис. тонн. Порівняно з останнім тижнем серпня імпорт знизився в 7 разів, у місячній динаміці - у 5,4 раза.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK