Підготовка до підвищення акцизу: Україна збільшила імпорт бензину на третину

У першій половині серпня імпорт бензину в Україну зріс на 30%.
Підготовка до підвищення акцизу: Україна збільшила імпорт бензину на третину
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна різко збільшила імпорт автомобільних бензинів. У першій половині серпня добовий обсяг постачань палива з-за кордону зріс на 30% до 4,87 тис. тонн. Про це свідчать дані Консалтингової групи "А-95", пише enkorr.

Читайте також:

Зазначається, що тенденція зростання зберігається з квітня, але в серпні обсяги добових постачань сягнули максимальних значень.

Збільшенню імпорту високооктанового палива протягом останніх чотирьох місяців сприяло сезонне зростання попиту, а в серпні учасники ринку почали готуватися до вересневого підвищення акцизу.

Читайте також:

"Реалізація в роздробі в серпні практично не змінилася, але на очікуваннях зростання ставок акцизу компанії везуть більше, ніж потрібно", - прокоментував представник однієї з мереж.

Зростання попиту на внутрішньому ринку задовольнялося переважно завдяки збільшенню постачань бензину з південного напрямку. Зокрема, у серпні компанії активно купували паливо з Греції. За 18 днів місяця імпортери привезли 19,4 тис. тонн бензину, що на 10,8 тис. тонн більше порівняно з аналогічним періодом липня.

На думку учасників ринку, у третій декаді серпня імпорт бензинів почне зменшуватися.

Читайте також:

"Не варто очікувати, що такий темп відвантажень збережеться весь місяць. У планах багатьох компаній були постачання до 20 серпня, щоб встигнути спрацювати за старими ставками акцизу", - сказав представник великої української мережі.

Нагадаємо, експерт розповів, на скільки можуть зрости ціни на пальне з 1 вересня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK