В Україні відкрив офіс хорватський виробник машин із розмінування - Мінекономіки

В Україні зараз працюють 45 хорватських машин для розмінування DOK-ING, які допомогли очистити понад тисячу гектарів української землі.
В Україні відкрив офіс хорватський виробник машин із розмінування - Мінекономіки
Машина для розмінування хорватської компанії DOK-ING / facebook.com/mineconomdev

Хорватська компанія DOK-ING - один зі світових лідерів у галузі роботизованих систем для гуманітарного розмінування - відкрила свій офіс у Києві. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

"В Україні зараз працюють 45 хорватських машин для розмінування DOK-ING, які допомогли очистити понад тисячу гектарів української землі. Я сподіваюся, що відкриття офісу в Києві буде початком ще тіснішої співпраці і наші сапери зможуть навчатися в Україні тому, як керувати та обслуговувати ці машини", - сказала міністр економіки Юлія Свириденко.

Зазначається, що найбільше техніки DOK-ING використовує Державна служба з надзвичайних ситуацій. У їхньому автопарку 10 легких машин для розмінування MV-4 та 14 важких машин для розмінування MV-10. 

Читайте також:

Хорватські машини для розмінування використовує також Державна спеціальна служба транспорту (ДССТ), оператори гуманітарного розмінування та підрозділи ЗСУ.

З 45 машин DOK-ING, які працюють в Україні, 8 виготовлені саме на українському заводі, який є партнером хорватської компанії. 

Українська компанія A3TECH здійснює великовузлове складання машин для розмінування DOK-ING із частковою локалізацією: частина робочого органу вже виготовляється в Україні, і до кінця року на підприємстві готові довести рівень його локалізації до 100%. 

Читайте також:

Компанія цього року випустила вісім локалізованих важких машин для розмінування MV-10, шість із яких уже передали ДССТ.  

Раніше ми писали, що з початку 2024 року сапери обстежили, очистили від мін та передали аграріям понад 200 тисяч гектарів родючих земель. З них понад 20 тисяч гектарів сільгоспвиробники отримали в серпні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK