Кабмін збільшив розмір компенсації для фермерів, які розміновуватимуть сільгоспземлі

Фермерам, які розміновуватимуть сільгоспземлі, уряд компенсуватиме 100% від вартості розмінування.
Кабмін збільшив розмір компенсації для фермерів, які розміновуватимуть сільгоспземлі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів збільшив розмір компенсації для агровиробників, які планують розміновувати землі сільськогосподарського призначення, з 80% до 100%. Відповідні зміни до постанови №284 ухвалили на засіданні уряду 23 серпня 2024 року. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Також тепер у програмі зможуть брати участь ті фермери, які мають податковий борг зі сплати за землю або борг зі сплати єдиного податку, якщо вони є платниками ЄП IV групи. А торги з закупівлі послуг із розмінування с/г земель мають відбуватися лише на аукціонах в системі Prozorro за участі не менше двох учасників. 

Відповідна постанова набуває чинності з дня її опублікування. Це дасть змогу Центру гуманітарного розмінування найближчим часом оголосити в системі Prozorro перші тендери на закупівлю послуг гуманітарного розмінування для тих фермерів, які подали заявки та відповідають умовам програми.

Читайте також:

Станом на сьогодні фермери загалом подали 135 заявок на розмінування 3897 ділянок загальною площею понад 17 252 гектари. 

"У бюджеті закладено 3 мільярди гривень на програму компенсацій, у нас уже зареєстровано 51 оператор протимінної діяльності. А це означає, що в нас є кому працювати і є кошти, щоб заплатити за цю роботу. Понад тим, внісши зміни до 76 постанови, ми дали можливість міжнародним операторам бронювати групи, які працюють у полях безпосередньо над розмінування", - сказав заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний.

Читайте також:

Участь у програмі компенсацій можуть брати фермери, землі яких є на деокупованих територіях, де після проведення нетехнічного обстеження, підтверджена забрудненість або ймовірна забрудненість вибухонебезпечними предметами. 

Визначені ділянки обов'язково мають знаходитися поза 20-кілометровою зоною від лінії бойового зіткнення або державного кордону.

Раніше ми писали, що Фонд державного майна України запускає масштабний проєкт передачі в аренду державних сільськогосподарських земель на відкритих торгах у системі "Прозорро.Продажі". 30 серпня оголошено 16 перших аукціонів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK