Українці почали отримувати повідомлення про обстріл Рівненської АЕС та евакуацію: що говорять у ЦПД

У ЦПД спростували фейк про Рівненську АЕС.
Українці почали отримувати повідомлення про обстріл Рівненської АЕС та евакуацію: що говорять у ЦПД
Четвертий енергоблок Рівненської АЕС / energoatom.com.ua

Електронні листи про ракетний удар по Рівненській атомній електростанції, які почали отримувати українці, є фейковими. Про це повідомили в Центрі протидії дезінформації (ЦПД).

Читайте також:

За інформацією ЦПД, українцям на пошту почали приходити електронні листи начебто від імені Державної служби України з надзвичайних ситуацій про ракетний обстріл Рівненської АЕС, який спричинив підвищений рівень радіації. У листах також вказуються інструкції щодо евакуації та посилання на невідомі сумнівні ресурси.

"ДСНС не розсилала подібних повідомлень, а пошти структури не були зламані. Імовірно, ці листи розсилалися через поштові скриньки-двійники та є частиною російської інформаційної атаки з метою посіяти паніку серед населення, дискредитувати українські держструктури та знизити рівень довіри до них", - йдеться в повідомленні.

facebook.com/protydiyadezinformatsiyi.cpd

Читайте також:

Українцям порадили при отриманні такого листа позначити його як спам і в жодному разі не переходити за вказаними посиланнями. Якщо все ж таки перейшли за посиланням, потрібно звернутися до Кіберполіції.

Раніше ми писали, що на Південноукраїнській АЕС не сталося жодних аварій. Інформація, яка з'явилася 4 вересня, є недостовірною.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK