Вимагання грошей від перевізників: повідомлено про підозру посадовцю КМДА

Посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок перевізників для вимагання грошей за здійснення пасажирських перевезень.
Вимагання грошей від перевізників: повідомлено про підозру посадовцю КМДА
Ілюстративне фото / kyiv.gp.gov.ua

Директору Комунальної служби перевезень КМДА повідомили про підозру в систематичному вимаганні грошей від столичних перевізників. Про це розповіли в Офісі Генпрокурора.

Читайте також:

До повноважень цього комунального підприємства належить проведення перевірок перевізників та складання документів про відповідність чи невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень у столиці.

За даними слідства, посадовець забезпечив безпідставне проведення перевірок одного з перевізників. За їх результатами було складено документи про невідповідність транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. Так посадовці створювали умови для отримання від підприємця неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також:

Раніше в рамках цього ж кримінального провадження вже було повідомлено про підозру заступнику начальника Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації та керівнику приватного транспортного підприємства.

Під час досудового розслідування задокументовано низку фактів отримання цими посадовими особами неправомірної вигоди на загальну суму 280 тис гривень від перевізників.

Нагадаємо, заступнику директора одного з департаментів КМДА, який вимагав хабарі в київських автоперевізників, повідомили про підозру. Підозру також отримав приватний підприємець, який допомагав чиновнику організувати систему поборів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK