СБУ викрила закарпатських митників, які займалися "поборами" з перевізників

За гроші чиновники обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення іноземних товарів, які завозили в Україну.
СБУ викрила закарпатських митників, які займалися "поборами" з перевізників
Викрито митників, які обклали "даниною" водіїв міжнародних перевезень / ssu.gov.ua

Правоохоронці ліквідували масштабну корупційну схему на митному посту "Тиса" Закарпатської митниці. Місцеві митники займалися систематичними "поборами" з перевізників. Про це повідомила Служба безпеки України.

Читайте також:

Зазначається, що "на гарячому" затримано 5-х посадовців пункту пропуску "Чоп-Захонь", які фактично сформували злочинну групу та обклали "даниною" водіїв міжнародних перевезень.

За інформацією СБУ, з кожного автобуса фігуранти вимагали до 1,5 тис. євро. За цю суму чиновники обіцяли перевізникам не створювати штучні перешкоди під час митного оформлення іноземних товарів, які завозили в Україну.

Читайте також:

"За одну зміну посадовці "пропускали" через схему до 50 автобусів. У разі відмови платити хабарі посадовці погрожували затримкою формальних процедур та арештом вантажу з подальшою його конфіскацією", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ поетапно задокументували декілька фактів вимагання грошей з перевізників. Під час обшуків за адресами проживання й на території митного посту виявлено великі суми готівки та документи, які свідчать про незаконну діяльність.

Читайте також:

На підставі зібраних доказів п'ятьом затриманим митникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, ще двом фігурантам - за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 10 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Триває розслідування для встановлення обставин злочину та притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Раніше ми писали, що правоохоронці затримали двох державних інспекторів митного посту "Смільниця" Львівської митниці, які систематично отримували хабарі від громадян за ввезення різноманітних товарів без плати митних платежів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK