Ввезення авто без сплати митних платежів: в Україні виявили ще одну незаконну схему

ДБР припинило незаконну схему ввезення автомобілів в Україну, через яку держбюджет недоотримав близько мільйона гривень митних платежів.
Ввезення авто без сплати митних платежів: в Україні виявили ще одну незаконну схему
На Київській митниці виявили незаконну схему розмитнення автомобілів / dbr.gov.ua

На Київській митниці викрили багатомільйонну незаконну схему ввезення автомобілів до України без сплати відповідних платежів. Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Читайте також:

Зазначається, що за розробленою зловмисниками схемою десятки машин перетнули кордон нібито до закінчення дії постанови Верховної Ради щодо ввезення авто за нульовою ставкою, яка діяла до 1 липня 2022 року.

"Насправді машини ввозились в Україну пізніше та були оформлені заднім числом без сплати обов'язкових податків", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Працівники Бюро задокументували, що за цією схемою в Україну було ввезено десятки машин. Державний бюджет не отримав щонайменше понад 1 млн гривень. 

Наразі одному з фігурантів - державному інспектору митного поста "Київ-Центральний" - уже повідомили підозру у вчиненні службової недбалості, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Читайте також:

Чиновник здійснював митне оформлення за фактичної відсутності авто та відповідно не проводив їх огляд. Встановлено, що деякі машини "оформлювались", перебуваючи за сотні кілометрів від пункту пропуску.

Досудове розслідування триває. Встановлюються інші особи, які були причетні до схеми.

Раніше ми писали, що співробітники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру ще шістьом митникам із Львівщини, які незаконно продовжували безмитне ввезення автомобілів із-за кордону після скасування Верховною Радою рішення про нульове розмитнення.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK