Телеграм, Фейсбук, YouTube: з яких соцмереж українці частіше беруть новини

50% українських користувачів виступає проти втручання держави у їхню роботу.
Телеграм, Фейсбук, YouTube: з яких соцмереж українці частіше беруть новини
Merakist / unsplash.com

2024 році Телеграм є основним джерелом інформації для 73% українців, за допомогою якої вони отримують новини. При цьому, незважаючи на те, що за останній рік його частка зросла лише на 1%, він є лідером серед інших соцмереж.

Про це повідомляє «Дзеркало тижня» з посиланням на дані дослідження Internews Network в Україні,

Читайте також:

За словами керівниці Медійної програми USAID в Україні Джилліан МакКормак, Телеграм значно перевершує інші соцмережі, які використовують українці у побутовому спілкуванні і за останній рік його популярність зросла до 81%.

Також повідомляється, що серед інших соцмереж, з яких українці черпають дані, за рік більше зросла популярність YouTube – до 19%, проте впала популярність як джерела інформації Фейсбук – з 19 до 16%.

У той же час, як пише видання, половина українців вважають, що держава не повинна втручатися в роботу Телеграм, третина вважають корисною певне регулювання, а 4% виступають за заборону її в Україні. При цьому у разі його заборони половина українців, зокрема 52%, шукатимуть інші джерела споживання новин, 31% користуватимуться Телеграм і далі через сервіси обходу, а чверть готові підписатися на ті ж самі ресурси та блогерів на інших сервісах.

Раніше ми писали про те, що вартість частки Дональда Трампа у його соціальній мережі Truth Social впала на 900 мільйонів доларів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK