Авторинок: названо ТОП-10 виробників із найдовговічнішими двигунами

У лідерах опинилися автокомпанії зі США, Німеччини та Південної Кореї.
Авторинок: названо ТОП-10 виробників із найдовговічнішими двигунами
Luca Hooijer / unsplash.com

Довговічність є ключовим фактором в експлуатації автомобіля, оскільки потужніші двигуни можуть працювати довше. За цим критерієм виділено десять виробників, які, як правило, пропонують надійні двигуни у своїх авто.

Про це пише упорядник рейтингу HotCars.

Читайте також:

За версією видання ТОП-10 автовиробників довговічних двигунів виглядає так:

  1. Chrysler. Надав світу масу надійних силових установок. Його бренд Dodge ледь не увійшов до десятки найкращих в огляді надійності JD 2023, а деякі з його двигунів досягли воістину неймовірних висот. Приклад його 3,7-літрового похилого шестициліндрового двигуна, встановленого під капотом Plymouth Fury 1963 року, який за час своєї служби як таксі подолав 1,63 мільйона миль.
  2. Porsche. Його культовий двигун Flat Six використовувався у спортивному автомобілі 911 з моменту його появи у 1964 році і з того часу постійно вдосконалювався. Двигун надійний, якщо його доглядати, що стало можливим завдяки шести десятиліттям наполегливої роботи, в ході якої Porsche намагалася його вдосконалити.
  3. Hyundai. Завдяки таким двигунам, як Gamma та Nu, корейський бренд легко досяг своєї мети. Перший, який використовується в багатьох своїх та дочірніх автомобілях Kia, таких як Hyundai Elantra та Kia Forte, зумів подолати 1 мільйон миль у Elantra 2013 року. Автомобіль проїжджав близько 200 000 миль на рік як мул, що є вражаючим досягненням для 1,8-літрового рядного чотирициліндрового двигуна.
  4. Nissan. За всю свою історію компанія створила великий портфель силових установок, наприклад VQ35DE. 3,5-літровий V6 — один із найнадійніших двигунів V6, який використовувався у багатьох моделях, таких як Skyline, Pathfinder, Altima і навіть Renault Espace. Інший потужний агрегат, QR20DE, навіть зумів подолати кордон у мільйон миль під капотом Nissan Frontier 2007 року.
  5. Volvo. Найнадійнішим є B21, три з яких подолали 400 000 миль під капотом універсала 245 GL. Двигун був замінений тричі протягом 1,63 мільйона миль пробігу автомобіля, а один з двигунів протримався вражаючі 620 000 миль.
  6. Mercedes-Benz. Одним із найміцніших рядний шестициліндровий двигун M180, який зумів набрати 1,4 мільйона миль під капотом 250 SE 1966 року.
  7. General Motors. Одним із найуніверсальніших агрегатів був EcoTec. Будучи доступним у кількох варіантах робочого об'єму від 2,0 до 2,5 літрів, цей чотирициліндровий монстр приводив у дію практично всі заміські автомобілі GM за останні два десятиліття.
  8. Форд. Знаменитий двигун 385 Series 460 ci V8 використовувався протягом трьох десятиліть у легкових автомобілях, вантажівках та фургонах. Ця тенденція збереглася і в наші дні, коли з'явилися потужні силові установки, такі як Coyote, які використовуються в основному в моделях Mustang.
  9. Хонда. Двигун K20C1 розвиває потужність понад 300 к. с. і використовується в ряді спортивних моделей Honda, таких як Civic Type R. HotCars оцінив цей чотирициліндровий двигун Diamond як найнадійніший турбований двигун коли-небудь створений.
  10. Тойота . 2GR-FSE, що дебютував у 2004 році, є 3,5-літровим V6, який є чудовим прикладом довговічності. Маючи сучасні технології, 2GR-FSE використовувався в ряді автомобілів від Lexus IS 350 до Lotus Evora, в основному через свою надійність.

Раніше ми писали про те, що у серпні 2024 року автопарк України поповнили понад 8,1 тис. автомобілів із дизельними двигунами, а лідером став RENAULT Duster.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK