Купівля суперкарів б'є довоєнні рекорди: скільки, хто і що купив

Весь автопарк елітних авто лише цього року міг коштувати 12 млн доларів.
Купівля суперкарів б'є довоєнні рекорди: скільки, хто і що купив
mostafa jamei / unsplash.com

Рівень першої реєстрації елітних автомобілів вартістю від 150 тисяч доларів у 2024 році вищий, ніж у відповідні довоєнні періоди 2021 року. Зокрема, у другому кварталі 2024 року на облік у сервісних центрах МВС поставлено 30 таких автомобілів, з початку року – 50.

Про це пише "Економічна правда" з посиланням на дані data.gov.ua. та motor1.com.

Читайте також:

Видання зазначає, що одна з найбільших колекцій дорогих автомобілів у Олександра Слобоженка , який збагатився на інтернет-арбітражі. Він хизувався в соцмережах придбанням під час повномасштабної війни McLaren 720S Spider, який коштує близько 300 тис. дол  Загалом у його автопарку майже два десятки дуже дорогих автомобілів. Також видання нагадує, що нещодавно Слобоженко отримав підозру у навмисному ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах.

Крім того, як повідомляється, ще один блогер та інвестор у криптовалюті Дмитро Хиценко в 22 роки мав суперкар Lamborghini Huracan за 280 тис. дол. та гібридне купе BMW i8 за 100 тис. дол. А його колега Михайло Романенко , який у ЗМІ фігурує як "криптомільярдер", у 2023 році придбав суперкар Bugatti Bolide вартістю 4,6 млн дол. До цього він нібито став власником ще дорожчого Bugatti Centodieci, ціна якого перевищує 10 млн дол. і яких випустили лише десять штук.

У той же час видання зазначає, що важко сказати, де тут межа між хвастощами в ТікТоk та Instagram, а де реальні покупки та реєстрації авто. Досі в Україні офіційно не зареєстровано жодного Bugatti, хоча модель Veyron Grand Sport Vitesse WRC іноземної реєстрації не раз бачили на вулицях Києва.

Видання також повідомило про те, які види нових авто придбали цього року українські мільйонери, а саме:

  • Maserati Ghibli - 7 авто (орієнтовна вартість 215 тис. дол.)
  • Bentley Continental GT - 5 авто (220 тис. дол .)
  • Rolls-Royce Spectre 2024 року випуску - 3 авто (440 тис. дол.)

Видання порахувало, що якщо весь автопарк елітних авто лише цього року міг коштувати 12 млн дол., а з лютого 2022 року – 39 млн дол., якщо рахувати за цінами автосалонів.

У той же час, як підкреслює аналіз, дедалі більше супер- та спорткарів проходять в Україні першу реєстрацію як уживані, тому їхня вартість може бути меншою на 20-40%. Якщо до 2022 року на кожні дві нові машини припадала лише одна уживана, то у 2023-2024 роках ця піраміда перекинулася: із 50 зареєстрованих у 2024 році лише 16 нових. Це пов'язано з тим, що на вживані авто менше податок, а також легше легалізувати "криптодоходи".

Раніше ми писали про те, що у другому кварталі 2024 року зареєстрували 2775 нових одиниць дорогих автомобілів вартістю від 1,5 млн грн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK