Програма uResidency: іноземці можуть відкрити та вести бізнес в Україні онлайн

В Україні запустили програму електронного резидентства.
Програма uResidency: іноземці можуть відкрити та вести бізнес в Україні онлайн
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні запустили програму uResidency, завдяки якій іноземці вже можуть відкрити та вести бізнес в Україні онлайн. Про це повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також:

Так, завдяки uResidency іноземці без відвідування України можуть відкрити тут власні справи, вести бізнес повністю онлайн та сплачувати податки в український бюджет.

"Це революційний проєкт, який не просто пропонує іноземцям крутий сервіс для ведення малого бізнесу в юрисдикції України, а й підтримуватиме українську економіку. Таких проєктів усього декілька у світі. І вже зараз ми пропонуємо електронне резидентство з найвигіднішими умовами для малого бізнесу. Крім цього, uResidency стане джерелом підтримки нашої економіки як під час війни, так і після нашої перемоги", - зазначив Федоров.

Читайте також:

Раніше іноземці не могли дистанційно відкрити бізнес в Україні. Тепер людина один раз проходить верифікацію в українському консульстві у своїй країні, після чого за декілька кліків реєструє свій бізнес та відкриває банківський рахунок.

Е-резидентами України вже можуть стати громадяни Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Згодом перелік країн буде розширено. 

Тепер іноземцю відкрити свою справу в Україні дуже просто. Потрібно в застосунку або на порталі uResidency відкрити в Україні ФОП, банківський рахунок, скориставшись "Дія.Підписом".

Читайте також:

Для е-резидентів діє знижене оподаткування - 5%. Податки й податкова звітність повністю автоматизовані. Щоквартально банк замість е-резидента подаватиме податкову декларацію і сплачуватиме податки.

Раніше ми писали, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні іноземці заснували 3075 компаній. Загалом громадяни зі 101 країни світу відкрили бізнес в Україні, незважаючи на війну.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK