Туристична галузь України втрачає мільярди доларів та сотні тисяч робочих місць: деталі

До початку повномасштабної війни туристичний сектор вносив внесок в економіку в розмірі 1,6 млрд доларів США і забезпечував 1,2 млн робочих місць.
Туристична галузь України втрачає мільярди доларів та сотні тисяч робочих місць: деталі
Eugene / unsplash.com

Широкомасштабна війна спричинила падіння в'їзного туризму на 85%, що, за оцінками, призведе до втрат понад 12,7 мільярдів доларів США до 2030 року та понад 710 000 робочих місць у туристичній та суміжних галузях.

Про це повідомляє Асоціація готелів та курортів України (Ukrainian Hotel&Resort Association, UHRA).

Читайте також:

«До початку повномасштабної війни туристичний сектор України знаходився на шляху стабільного зростання, зробивши внесок у національну економіку у розмірі 1,6 мільярда доларів США та забезпечивши 1,2 мільйона робочих місць, – зазначила президент UHRA Ірина Сідлецька.

В Асоціації наголосили про величезний потенціал туристичної галузі України для сприяння післявоєнному економічному відродженню та досягнення ключової ролі генератора національного ВВП. Також наголошується, що багато компаній адаптувалися до викликів війни та продовжують працювати та підтримувати національну економіку навіть в умовах несприятливих обставин.

Основними висновками у звіті UHRA є:

  • Прогнозовані втрати доходів: Очікується, що до 2024 року доходи від туризму в Україні не досягнуть довоєнних прогнозів більш як на $1 млрд. Сукупні втрати доходів до 2030 року оцінюються у $12,7 млрд.
  • Втрата робочих місць: Очікується, що до кінця 2024 року сектор, у якому до війни працювало 1,2 млн осіб, втратить понад 710 000 робочих місць. До 2034 року загальна кількість робочих місць зросте до 1 мільйона, що на 540 000 робочих місць менше, ніж за безвоєнним сценарієм.
  • Дефіцит інвестицій: Масштабні інвестиції у розвиток нових активів чи приватизацію державних активів (таких як київський готель «Україна») було припинено чи відкладено, що призвело до втрачених можливостей для зростання.

Раніше ми писали про те, що за два квартали 2024 року представники туристичної галузі України сплатили до бюджету 1 млрд 251 млн грн, що майже на чверть більше ніж у 2021 році.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK