Прозорий ринок тютюну та алкоголю: Кабмін готується запустити систему "еАкциз"

Уряд ухвалив нормативно-правові акти для системи "еАкциз".
Прозорий ринок тютюну та алкоголю: Кабмін готується запустити систему "еАкциз"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незабаром в Україні запрацює система "еАкциз", яка повністю візьме під контроль обіг алкогольних напоїв і тютюнових виробів. Кабінет Міністрів ухвалив нормативно-правові акти про порядок функціонування системи. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Читайте також:

"Це захистить українців від підробок. "еАкциз" замінить традиційні паперові акцизні марки на електронні з унікальними кодами, що дозволить людям сканувати продукцію за допомогою застосунку "Дія", перевіряти легальність і походження товару та надсилати скарги в разі порушень", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ухвалені урядом документи регулюють функціонування системи "еАкциз", роботу з бізнесом і державними органами, взаємодію з іншими реєстрами, а також відстеження підакцизних товарів, зокрема завдяки складанню акцизного електронного документа (АЕД) та унікального групового ідентифікатора (УГІ).

Читайте також:

"еАкциз" дозволить:

  • бізнесу отримувати акцизні марки без бюрократії та візитів до податкової служби;
  • споживачам перевіряти легальність продукції через "Дію";
  • державі не втрачати кошти через тіньовий ринок тютюну та алкоголю. 

"Цифровізуємо галузь, щоб захистити українців від підробок і збільшити надходження до держбюджету", - додали в міністерстві.

Раніше ми писали, що детективи Бюро економічної безпеки у Львівській області припинили нелегальний продаж лікеро-горілчаних виробів із підробленими марками акцизного податку. Вилучено 3000 л контрафактного алкоголю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK