Україні терміново потрібно $5 млрд на відновлення: на що хочуть витратити

У Римі відбулося 11 засідання Керівного комітету Української платформи донорів.
Україні терміново потрібно $5 млрд на відновлення: на що хочуть витратити
Будівництво житла українська влада вважає однією з головних статей витрат / Колаж: dengi.ua

Віце-прем'єр Олексій Кулеба під час 11-го засідання Ukraine Donor Platform (UDP) у Римі представив першочергові проекти щодо відновлення України. Для їх реалізації від партнерів потрібна фінансова допомога на суму 5 млрд доларів.

Про це повідомляє прес-служба Мінвідновлення.

Читайте також:

«Йдеться про 5 мільярдів доларів США, які задовольнять нагальні потреби країни. Ми готові довести свою ефективність і націленість досягати результатів, які є відчутними для громадян», — заявив Олексій Кулеба.

Зокрема він озвучив ключові завдання, яких потребує залучення фінансування партнерів, а саме:

  • Будівництво водопроводу з Нової Одеси до Миколаєва.
  • Підготовка до опалювального сезону. Завдання Міністерства – зробити кожну громаду незалежною. Це зміцнить їх потенціал та стійкість.
  • Захист енергетичних об'єктів.
  • Будівництво житла для вимушених переселенців. Разом із агентством відновлення Міністерство розробляє окремий проект.
  • Відновлення пошкоджених об'єктів насамперед – житла для людей.

Міністр також зазначив, що у формуванні єдиного портфеля проектів від Міністерства планується поділити проекти на національному та регіональному рівні.

"Наше завдання зробити так, щоб громади активно подавали свої заявки, залучаючи інструмент підготовки проектів", - наголосив Кулеба.

У Міністерстві зазначили, що 9 жовтня у Римі пройшло 11 засідання Керівного комітету Української платформи донорів, яка була створена для координації міжнародної допомоги та забезпечення невідкладних потреб та довгострокового відновлення України. На сьогоднішній день Платформа об'єднує 23 країни у статусі постійних та тимчасових членів, спостерігачів та 7 міжнародних фінансових організацій.

Раніше ми писали про те, що уряд розширив можливості для внутрішньо переміщених осіб за програмою "єОселя". Вони зможуть купувати квартири чи будинки віком до десяти років, тоді як раніше вік житла для них був обмежений трьома роками.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK