Кількість імпортерів пального в Україну різко скоротилася: яка причина

Кількість імпортерів упала до мінімуму з 2022-го.
Кількість імпортерів пального в Україну різко скоротилася: яка причина
Кількість імпортерів палива скоротилася через його надлишки на українському ринку / Колаж: dengi.ua

У вересні 2024 року кількість імпортерів нафтопродуктів в Україну знизилася до 245 компаній, що на 12% менше порівняно із серпнем. Це найнижчий показник із червня 2022 року, пише еnkorr з посиланням на дані Консалтингової групи "А-95".

Читайте також:

Зазначається, що бензин у вересні завозили на 9% (100 компаній) менше трейдерів, ніж у серпні, дизпальне - на 10% (156 компаній), скраплений газ - на 19% (104 компанії).

"Скорочення кількості охочих у вересні імпортувати пальне пов'язане із суттєвим профіцитом його на ринку", - йдеться в повідомленні.

У серпні напередодні запровадження більш високих акцизних ставок трейдери збільшили імпорт на 23-42% залежно від виду пального. Найбільше додали імпортери бензину (+42%, до 166 тис. тонн) і скрапленого газу (+41%, до 124 тис. тонн), побивши рекорди останніх 2 років.

Читайте також:

Водночас кількість імпортерів залишається значно більшою, ніж до початку повномасштабного вторгнення. Так, у січні-лютому 2022-го нараховувалось 114-117 імпортерів. 

Раніше ми писали, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) оштрафував на загальну суму 5,2 млн грн ТОВ "Конверс Лінкс" (бренд автозаправок KLO) за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK