Імпорт скрапленого газу в Україну обвалився: скільки завезли на початку вересня

З 2 по 8 вересня паливні компанії завезли в Україну 5 тис. тонн LPG.
Імпорт скрапленого газу в Україну обвалився: скільки завезли на початку вересня
Ілюстративне фото / Getty Images

З 2 по 8 вересня паливні компанії завезли в Україну 5 тис. тонн LPG, що в середньодобовому еквіваленті становить 0,72 тис. тонн. Порівняно з останнім тижнем серпня імпорт зменшився в 7 разів, у місячній динаміці - у 5,4 раза. Про це пише enkorr, посилаючись на дані Консалтингової групи "А-95".

Читайте також:

Зазначається, що це найнижчий показник із травня 2022 року, коли через повномасштабне вторгнення РФ в Україні утворився дефіцит палива.

Ще на початку серпня імпортери почали готуватися до вересневого підвищення акцизу. Це призвело до зростання серпневих постачань до рекордного обсягу в 124 тис. тонн. Особливо активно газ везли протягом останнього тижня серпня, імпортувавши 35,7 тис. тонн ресурсу, або близько 5,1 тис. тонн на добу.

"Така серпнева активність паливних компаній на тлі незначного попиту призвела до суттєвого скорочення відвантажень у перші вісім днів вересня", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Експерти додали, що майже весь обсяг газу на початку вересня було імпортовано газовозами: 79% від загальних постачань, або 3,9 тис. тонн. При цьому залізниця опинилася на паузі.

Раніше ми писали, що 2 вересня Державна митна служба України розпочала митне оформлення палива за новими акцизними ставками.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK