Експерти спрогнозували, скільки коштуватиме бензин та автогаз після підвищення акцизу

З жовтня ціни на автогаз на українських АЗС можуть суттєво зрости.
Експерти спрогнозували, скільки коштуватиме бензин та автогаз після підвищення акцизу
Ali Mkumbwa / unsplash.com

Націнка АЗС на роздрібну вартість бензину та дизеля вже зараз сягає 15 грн/л. Це буде головним фактором стримування перед подорожчанням цих видів палива після 1 вересня, коли зростуть акцизи на нафтопродукти. Водночас автогаз може подорожчати на 7 грн.

Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на експертів ринку.

Читайте також:

Зазначається, що, як повідомив головний редактор видання "Нафторинок" Олександр Сіренко, оптова ціна дизеля становить від 39 до 43 грн/л, а максимально літр дизеля коштує від 50 до 60 грн/л.

«Тому роздрібна націнка сягає 10-15 грн/л. 20% під час війни дуже багато», – наголосив Сіренко.

Також повідомляється, що націнка на вартість бензинів менша, але теж висока: при оптовій ціні 48 грн/л роздрібна становить від 55 до 60 грн/л, що, на думку експерта, може збільшити ціни на бензин на АЗС нижчого цінового сегменту. При цьому преміум-гравці зможуть залишити ціновий рівень, що діє. Крім того, зростання ціни може стримати низьке споживання палива, продиктоване виїздом населення та мобілізацією.

Видання також зазначає, що, незважаючи на великий обсяг зрідженого газу, ввезеного в Україну за старими акцизами, автовласникам не варто очікувати на заморозки цін на АЗС. За словами експертів, з жовтня вартість автогазу може зрости до 35 грн/л, тобто на 7 грн від сьогоднішнього рівня.

Раніше ми писали про те, що Україна різко збільшила імпорт автомобільних бензинів, що у першій половині серпня у добовому обсязі зріс на 30% до 4,87 тис. тонн.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK