Забудовники, курорт та дочки міністра Януковича: для кого працюють «інвест-няні»

Цього року бюджет на проект інвестиційної підтримки становить 3 млрд грн.
Забудовники, курорт та дочки міністра Януковича: для кого працюють «інвест-няні»
ілюстративне фото / Соцмережі

Мінекономіки розраховує до кінця цього року підписати черговий інвестиційний договір у рамках закону про так звані «інвест-няні». Проекти на розгляд подали ще чотири компанії, серед претендентів на держпідтримку – промислово-будівельна група «Ковальська». А на початку жовтня договори підписали ТОВ "Астарта-Київ" та ТОВ "Буковель".

Про це повідомляє Forbes Ukraine у своєму матеріалі.

Читайте також:

Видання зокрема зазначає, що:

  • Цього року бюджет на проект інвестиційної підтримки становить 3 млрд грн. Наступного року у Мінекономіки розраховують на аналогічну суму, розповіла перший віце-прем'єр – міністерка економіки Юлія Свириденко.
  • Мінекономіки до кінця року має намір підписати ще одну інвестиційну угоду. Проекти на розгляд подали ще чотири компанії.
  • Окрім згаданої групи "Ковальська", це "Рожанка Парк", яку YouControl відносить до "Універсальної інвестиційної групи" засновника OKKO Group Віталія Антонова.
  • Аналогічних бенефіціарів має і ТОВ «Славське», яке також подано на проект. Холдинг ОККО Group заявляв про плани будівництва нового гірськолижного курорту у Карпатах поблизу селища Славське.
  • Остання компанія, що подала заявку – ТОВ «Техагро», яка раніше заявляла про бажання побудувати зерновий термінал у порту «Південний». За даними YouControl, кінцевими бенефіціарами компанії є Анна та Каріна Злочевські, дочки міністра екології та природних ресурсів часів президента Януковича Миколи Злочевського.

Також повідомляється, що отримати державну підтримку можуть інвестори, які планують реалізувати проекти вартістю від €12 млн. Тривалість реалізації таких проектів – до п'яти років, а сфери можуть включати переробну промисловість, видобуток корисних копалин для подальшої переробки, транспорт, логістику, освіту , наукову діяльність, охорону здоров'я, поводження з відходами, мистецтво, культуру, туризм, спорт та електронні комунікації. При цьому держпідтримка може надаватися у формі податкових пільг, права на користування землею за спецумовами, будівництвом або реконструкцією необхідної інфраструктури коштом держави. Також передбачено створення урядової установи, яка займатиметься супроводом інвестпроектів та допомога інвесторам.

Раніше ми писали про те, що у Волочиську на Хмельниччині з'явиться новий індустріальний парк "Ф'юче Індастрі Хаб". Кабмін ухвалив рішення про його включення до Реєстру індустріальних парків 1 жовтня 2024 року, а ініціатором створення парку є ТОВ "Віннер Інвест Капітал", яке належить нардепу Сергію Лабазюку стосовно якого порушено кримінальну справу про спробу підкупу Олександра Кубракова та Мустафи Найєма.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK