Гранти від держави: в Україні запровадили нові можливості для підприємств із зони бойових дій

Підприємства переробної промисловості, які працюють на територіях активних бойових, дій зможуть отримувати грант у розмірі до 8 млн грн.
Гранти від держави: в Україні запровадили нові можливості для підприємств із зони бойових дій
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Підприємства переробної промисловості, які працюють на територіях активних бойових, дій зможуть отримувати грант у розмірі до 8 млн грн. Держава профінансує 80% вартості поданого проєкту, а 20% грантер має покрити з власних чи кредитних коштів.  Відповідне рішення Кабінет Міністрів підтримав на засіданні 15 жовтня, повідомляє пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

Грант можна буде використати на інвестиційні потреби: придбання нового виробничого або енергетичного обладнання.

Програма грантів на розвиток переробної промисловості рішенням уряду розширена на:

  • підприємства переробки, які працюють на територіях активних бойових дій. Обов'язкова умова - на території діяльності підприємства, мають працювати державні інформаційні ресурси; 
  • типографії та підприємства поліграфії.

Читайте також:

Своїм рішенням уряд також змінив вимоги до кількості робочих місць, які обов'язково має створити грантер. 

Раніше залежно від суми гранту це було від 5 до 25 робочих місць. Наприклад, щоб виконати умови, отримувач гранту у 8 млн грн мав працевлаштувати 25 робітників із зарплатою від 8 тисяч гривень.

Тепер обов'язковою умовою буде створення від 5 робочих місць незалежно від розміру гранту. Водночас уряд додав нову умову: за три роки отримувачу потрібно буде сплатити ЄСВ із зарплати нових працівників на суму, не менше ніж 20% від суми гранту.

Читайте також:

Таким чином, наприклад, отримувач гранту у 8 млн грн зможе найняти 25 працівників із зарплатою в 10 тис. грн. Або, якщо має потребу в висококваліфікованому персоналі, працівників зі значно вищою щомісячною зарплатою.

Раніше ми писали, що молоді підприємці зможуть отримати грант до 150 тис. гривень на відкриття власного бізнесу в рамках програми "Власна справа".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK