В Україні масово закриваються провайдери Інтернет: нардеп назвав цифри та причину

Ситуація на українському ринку телеком-бізнесу може призвести до подальшого закриття компаній або їхнього переходу в тінь.
В Україні масово закриваються провайдери Інтернет: нардеп назвав цифри та причину
FlyD / unsplash.com

1316 українських провайдерів Інтернету вже припинили свою діяльність. При цьому лише у серпні-жовтні 2024 року 487 підприємців звернулися до НКЕК із заявами щодо їх виключення з реєстру постачальників електронних комунікаційних мереж.

Про це повідомляє народний депутат Олександр Федієнко з посиланням на дані НКЕК.

Читайте також:

«Після того, як Державна податкова служба України почала знищувати малий бізнес провайдерів інтернету, мені стало цікаво, скільки суб'єктів, які надавали послуги доступу до мережі Інтернет, припинять свою роботу. Тому звернувся до НКЕК надати статистику. 1316 суб'єктів вийшли з реєстру регулятору, тобто припинили існування», - зазначив Олександр Федієнко.

На думку нардепа, заборона провайдерам працювати на спрощеній формі оподаткування може призвести до подальшого закриття бізнесів або їхнього відходу в тінь.

«Це лише перші наслідки після бездумних податкових дій! І від цього стає сумно. Я так розумію, що тиск податкової зупиниться лише тоді, коли залишиться з десяток провайдерів. Я думаю, через місяць ми отримуємо ще 1000 провайдерів з реєстру, які першими проводили цифровізацію Країни», – наголосив парламентар.

Раніше ми писали про те, що Інтернет асоціація України закликала українську владу зупинити кампанію зі знищення малого вітчизняного телеком-бізнесу шляхом їх виключення зі статусу ФОП.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK