Україна не виключає експорт озброєння вітчизняного виробництва - Умєров

На сьогодні з партнерами обговорюються різні проєкти, проте остаточне рішення ухвалюватиме керівництво держави.
Україна не виключає експорт озброєння вітчизняного виробництва - Умєров
Міністр оборони України Рустем Умєров / facebook.com/rustemumerov.ua

Україна розраховує залучити міжнародні інвестиції в оборонну промисловість та не виключає відновлення експорту озброєння вітчизняного виробництва. Про це заявив міністр оборони Рустем Умєров під час брифінгу в Брюсселі, передає Укрінформ.

Читайте також:

"Минулого року, коли я став міністром оборони, ми зробили план наших спроможностей (з виробництва зброї - ред.) у державному і в приватному секторі. Перший крок зробила держава, і ми показали, що інвестували перші гроші в оборонку. У цьому році ми запропонували нашим колегам, щоб вони розглянули дві-три опції", - розповів міністр.

За його словами, серед них спільне підприємство, де держава та приватний сектор інвестують, 5 десятирічних контрактів та нові фінансові інструменти, такі як кредит, експортне фінансування.

Читайте також:

"І ми зараз обговорюємо чіткі плани по кожній країні, де колеги з Генштабу будуть працювати разом з іншими колегами, щоб кристалізувати, у які проєкти ми будемо вкладати разом із кожною країною", - сказав Умєров.

Він зазначив, що на сьогодні з партнерами обговорюються різні проєкти, проте остаточне рішення ухвалюватиме керівництво держави.

Читайте також:

"Деякі країни сказали, що вони хочуть купувати українське виробництво ракет, дронів, іншої продукції для себе. Ми не виключаємо цих можливостей, але я хочу, щоб це було колективне рішення, тому в цьому плані ми підготуємо і подамо до керівництва для ухвалення рішення", - додав очільник Міноборони.

Раніше ми писали, що у 2025 році Україна має намір збільшити власне виробництво дронів, далекобійної зброї та балістичних ракет.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK