Гранти для малого та середнього бізнесу з оренди держмайна: хто може отримати
Гранты

Максимальний розмір гранту, наданий цього місяця, не може перевищувати місячну орендну плату.
Гранти для малого та середнього бізнесу з оренди держмайна: хто може отримати
Jakub Żerdzicki / unsplash.com

На період дії військового стану Благодійний фонд «Дихай» надаватиме гранти для сплати частини орендної плати державного майна для орендарів державного майна.

Про це свідчить інформація щодо умов отримання гранту на сайті Фонду.

Читайте також:

Зазначається, що Фонд запрошує до участі у Програмі грантів представників малого та середнього бізнесу – орендарів державного майна, які:

  • надають орендовані об'єкти державного майна для проживання всередині переміщених осіб із зон ведення бойових дій;
  • надають об'єкт державного майна для організації укриття та тимчасового захисту населення;
  • використовують об'єкт державного майна для потреб здійснення волонтерської діяльності за допомогою особам, які потребують у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України;
  • облаштовують кімнати для прийому та задоволення побутових потреб усередині переміщених осіб на об'єктах державного майна, що орендуються;
  • безоплатно для гуманітарних потреб передають свою продукцію (вироблену на орендованому державному майні), надають послуги, виконують роботи з використанням орендованого державного майна;
  • надають орендовані об'єкти державного майна для координації, збору та доставки гуманітарної допомоги тощо.

Важливо: Гранти надаються шляхом перерахування на рахунки балансоутримувачів орендованого майна – державних підприємств, установ та організацій, які є одержувачами орендної плати. Гранти не надаються безпосередньо орендарям.

Повідомляється, що наведений вище перелік критеріїв є орієнтовним і питання надання фінансування вирішуватиметься щодо кожного орендаря в індивідуальному порядку. Щоб уникнути сумнівів, відповідність орендаря критеріям не означає гарантованого фінансування.

Розміри виплат:

  • Максимальний розмір фінансування, який може бути наданий у рахунок орендної плати, що сплачується фізичними особами, які не зареєстровані як суб'єкти господарювання, становить 3470 грн.
  • Максимальний розмір гранту, наданий цього місяця, не може перевищувати місячну орендну плату, включаючи ПДВ.

Благодійний фонд не несе відповідальності за потенційні податкові наслідки, які можуть виникнути для орендарів або балансоутримувачів у результаті фінансування. Кожен орендар перед поданням заяви має самостійно проаналізувати свої податкові наслідки, пов'язані з отриманням фінансування. Поданням заяви орендар підтверджує обізнаність та згоду з такими податковими наслідками.

Зазначається, що благодійний фонд «Дихай» надає гранти за цією програмою як результат обміну листами із Фондом державного майна України, який висловив щиру подяку Фонду за пропозицію допомоги малому та середньому бізнесу – орендарям державного майна. Програма грантів здійснюється завдяки фінансовій підтримці небайдужих друзів нашої країни зі Сполучених Штатів Америки.

Раніше ми писали про те, що продовжується видача грантів підтримки українських МСП щодо їх інтеграції в єдиний ринок ЄС.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK