Україна та Британія підписали угоду про цифрову торгівлю

Угода є правовим фундаментом для більшого розвитку торгівлі цифровими продуктами та послугами між Україною та Великою Британією.
Україна та Британія підписали угоду про цифрову торгівлю
Міністр економіки України Юлія Свириденко / me.gov.ua

У понеділок, 20 березня, відбулася церемонія підписання Угоди про цифрову торгівлю між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії і Північної Ірландії. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

Читайте також:

Зазначається, що Угода є правовим фундаментом для більшого розвитку цифрової економіки - від електронної комерції до кібербезпеки - торгівлі цифровими продуктами й послугами між Україною та Великою Британією.

З української сторони документ підписала перший віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко, з британської - Державний секретар з питань бізнесу та торгівлі, Президент Ради з питань торгівлі та міністр у справах жінок та рівності Кемі Баденох.

Читайте також:

"Сьогоднішня подія - це справді ключовий момент у наших двосторонніх відносинах, ще один великий крок до розширення співпраці між українським та британським бізнесом. Реалізація Угоди поглибить участь України в глобальних ланцюгах постачань, сприятиме розвитку МСП та участі жінок у цифровій економіці, а також зменшить перешкоди для участі у глобальній цифровій торгівлі", - прокоментувала Свириденко.

Вона також наголосила на важливості сьогоднішньої події з точки зору відбудови України. Підписання цієї Угоди закладе основу для практичного наповнення конференції з питань відновлення України, яка відбудеться в Лондоні в червні 2023 року, та посилить українсько-британське інвестиційне партнерство. Крім того, прийдешня конференція значно сприятиме мобілізації міжнародної підтримки для економічної й соціальної стабілізації України та післявоєнного відновлення.

Читайте також:

Зі свого боку Баденох зазначила, що Велика Британія продовжить і надалі залишатися з Україною в її боротьбі проти російської агресії. Вона підкреслила, що Британія зацікавлена в розвитку партнерства між бізнесом обох країн, подальшій лібералізації торгівлі та реалізації спільних проєктів із відбудови України.

У Мінекономіки додали, що Україна стала другою країною у світі, з якою Велика Британія підписала Угоду про цифрову торгівлю. Першим був Сінгапур.

Раніше ми писали, що 2 лютого Україна та Євросоюз підписали два важливі документи за підсумками спільних консультацій із Колегією Європейської комісії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK