Велика приватизація: Фонд держмайна продасть "Титан Україна", конфіскований у Шелкова

Нікопольський завод безшовних труб із титанових сплавів "Титан Україна" був конфіскований у російського олігарха Михайла Шелкова.
Велика приватизація: Фонд держмайна продасть "Титан Україна", конфіскований у Шелкова
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про внесення частки розміром 100% статутного капіталу товариства з обмеженою відповідальністю "ВСМПО Титан Україна" до переліку об'єктів великої приватизації. Про це повідомила пресслужба Фонду держмайна.

Читайте також:

Вартість активів товариства станом на 31.12.2023 становила 271 720 тис. грн. Оскільки розмір частки, переданої в управління Фонду, становить 100%, то прогнозована вартість об'єкта буде становити не менше 271 720 тис. грн.

Далі аукціонна комісія на засіданні встановить ціну й умови продажу та направить їх уряду на затвердження. Після цього буде відома дата приватизаційного аукціону.

Читайте також:

Аукціон буде проходити на торговій платформі "Прозорро.Продажі". Усі грошові кошти, отримані внаслідок реалізації націоналізованих (санкційних) активів, зараховуються до Державного бюджету України та спрямовуються до фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

У ФДМУ нагадали, що Нікопольський завод безшовних труб із титанових сплавів "Титан Україна" був конфіскований у російського олігарха Михайла Шелкова та згідно з рішенням Вищого антикорупційного суду від 23 січня 2023 року був стягнутий у дохід держави.

Читайте також:

Товариство знаходиться на Дніпропетровщині. Основний вид діяльності - виробництво труб, порожнистих профілів і фітингів зі сталі.

Раніше ми писали, що детективи Бюро економічної безпеки викрили посадових осіб ТОВ "ВСМПО Титан Україна" в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах. Бенефіціарним власником товариства є російський підсанкційний олігарх Михайло Шелков, проти якого запроваджено санкції РНБО.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK