Майже 80 тисяч українських біженців працевлаштувалися в Польщі: Де знайшли роботу

Тиждень або два тому для жінок було менше робочих місць. Наразі підприємства в Польщі збільшують запит на українців.
Майже 80 тисяч українських біженців працевлаштувалися в Польщі: Де знайшли роботу
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З початку повномасштабного російського вторгнення близько 3 мільйонів українців виїхали до Польщі. З них 77 тисяч уже працевлаштувалися. Про це в ефірі 24 каналу розповіла директорка Департаменту рекрутації агенції Gremi Personal Анна Джоболда.

Читайте також:

"Наразі офіційною цифрою є 77 тисяч громадян України. З них приблизно 47,5% працюють у промислових галузях. Тобто це працівники на різних підприємствах. 10,3% працюють у сфері послуг. І також 8,5% працюють в офісних сферах. І ще 4% працюють як спеціалісти у вузьких областях", - повідомила Джоболда.

За її словами, тиждень чи два тому для жінок було менше робочих місць. Наразі підприємства в Польщі збільшують запит на українців.

Джоболда додала, що була тенденція виїзду на свята. Проте більшість із тих, хто приїхав у військовий час і почав працювати, залишається на своїх робочих місцях. Також вона зазначила, що близько 15-20% людей покидають роботу та повертаються в Україну. Але, за її словами, це не така велика цифра.

Читайте також:

"Однак більшість українців, які приїхали до Польщі, перебувають на забезпеченні. Вони отримали дотації в польської влади, також є безоплатні центри, де можна проживати, і частина цих людей не йде на роботу, тому що їм достатньо тих коштів, які вони отримують, щоб прожити тут якийсь період", - розповіла Джоболда.

Раніше ми писали, що польський Сейм прийняв поправку до Закону про спеціальну допомогу, яка ще на 60 днів продовжить термін виплати допомоги на забезпечення житлом та харчуванням біженців з України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK