Ринок праці продовжує відновлюватися: Для кого є робота в Україні

Ще більше вакансій на початку літа пропонують продавцям, касирам та менеджерам із продажу.
Ринок праці продовжує відновлюватися: Для кого є робота в Україні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Незважаючи на війну та економічну кризу, ринок праці в Україні продовжує поступово відновлюватися. Кількість вакансій збільшується, однак залишається в рази меншою, ніж у довоєнний період. Про це повідомили в експертно-аналітичному центрі кадрового порталу grc.ua.

Так, на початку літа найбільше вакансій було відкрито у сфері продажу. Пропозиції для продавців, касирів, адміністраторів торгового залу, а також менеджерів із продажу в червні становлять 23,5% від усіх актуальних вакансій, у травні було 19,6%.

Читайте також:

У червні затребуваними були також cпеціалісти без досвіду роботи, працівники сфери транспорту та логістики, робочий персонал, фахівці сільського господарства й працівники сфери будівництва та нерухомості, маркетологи.

Водночас бізнес поступово відновлює комерційну діяльність, припинену від початку війни. У червні з'явилося більше вакансій для бухгалтерів та фахівців з управлінського обліку.

При цьому в ІТ-сфері не відбулося відчутних змін. Проте на загальному незначному пожвавленні ринку праці в інших сферах частка вакансій у ІТ-сфері знизилася з 15,6% у травні до 12,2% у червні.

Топ-10 професійних сфер із найбільшою кількістю вакансій у червні
Топ-10 професійних сфер із найбільшою кількістю вакансій у червні / grc.ua

Негативну динаміку продемонструвала сфера медицини та фармацевтики. Ці фахівці протягом тривалого часу були затребувані й традиційно потрапляли до десятки професій із найбільшою кількістю пропозицій роботи. Однак у червні кількість вакансій для них значно скоротилася.

Читайте також:

"Найскладніше зараз знайти роботу держслужбовцям, страхувальникам, юристам, педагогам, спеціалістам сфер автомобільного бізнесу, працівникам сфери HoReCa та спортивних клубів, фітнесу й салонів краси. Для цих спеціалістів у червні, як і в попередні місяці, найменше вакансій", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що за 6 місяців 2022 року середня заробітна плата українських розробників виросла з 3 300 доларів (грудень 2021) до 3 400 доларів (червень 2022). Тобто за півроку IT-фахівці почали більше заробляти, незважаючи на повномасштабну війну.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK