Робота в ІТ: Чи затребувані нетехнічні спеціалісти та на які зарплати можуть розраховувати

Шукають менеджерів продуктів, рекрутерів, PR-менеджерів, маркетологів продуктів, менеджерів по роботі з клієнтами тощо.
Робота в ІТ: Чи затребувані нетехнічні спеціалісти та на які зарплати можуть розраховувати
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Наразі в ІТ-компаніях для нетехнічних фахівців відкрито 18% вакансій від усіх актуальних у ІТ-сфері. Про це повідомив аналітичний центр кадрового порталу grc.ua.

Роботодавці шукають, зокрема, менеджерів продуктів, рекрутерів, PR-менеджерів, маркетологів продуктів, менеджерів по роботі з клієнтами, контент-менеджерів тощо.

Зазначається, що зарплати, які отримують представники нетехнічних професій в ІТ-компаніях, зазвичай вищі, ніж пропонують фахівці на аналогічних посадах у компаніях інших секторів економіки.

Читайте також:

Наприклад, однією з найбільш затребуваних нетехнічних професій в ІТ є Project Manager. Це спеціаліст, який повинен вміти керувати проєктною командою, мати базове розуміння HTML, знати методологію розробки та розуміти технічний бік справи тощо. Кандидатам на посаду Project Manager в ІТ-сфері пропонують від 1 000 до 2 000 дол.

Менеджер із продажу в ІТ-компанії повинен займатися пошуком, виявленням потреб, формуванням пропозиції, презентуванням і продажем продуктів IT на ринку. Кандидати на цю посаду можуть претендувати на зарплату від 1 000 до 1 500 дол. Досвід роботи в продажу бажаний, але не обов'язковий.

Раніше ми писали, що на відміну від заробітних плат розробників, які трохи виросли в першому півріччі 2022 року, медіанні зарплати тестувальників знизилися на 100 дол. до 2 000 дол.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK