Зарплати PM, HR, DevOps, Data Scientists: Скільки отримують українські ІТ-спеціалісти

Спеціалісти з менеджменту проєктів залишаються однією з найбільш оплачуваних категорій в українському ІТ.
Зарплати PM, HR, DevOps, Data Scientists: Скільки отримують українські ІТ-спеціалісти
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Через початок повномасштабної війни в Україні припинилося зростання заробітних плат у більшості спеціалізацій в ІТ. Зарплати в C-level та РМ навіть мають тенденцію до зниження. Про це свідчить літнє опитування DOU.

Уточнюється, що в опитуванні брали участь як ІТ-фахівці, які зараз в Україні, так і ті, хто виїхав за кордон після початку повномасштабної війни з РФ.

Читайте також:

У першій половині 2022 року серед найбільш популярних після розробників і тестувальників спеціалізацій змін відбулося небагато. Зростання зарплат, характерне для більшості спеціалізацій у 2021 році, переважно зупинилося, однак і значного падіння поки не спостерігається. Для більшості спеціалізацій медіальні зарплати залишилися на рівні грудня минулого року.

Незважаючи на війну, збільшилася зарплата дата-аналітиків (+200 дол., до 1 600 дол.) та HR-фахівців (+150 дол., до 1 350 дол.).

При цьому після різкого зростання в другій половині 2021 року сильно зменшилася медіанна зарплата Product Manager (-700 дол., до 2 800 дол.). Як і в Data Scientists, яка росла весь 2021 рік (-530 дол., до 2 300 дол.).

Медіанні зарплати: динаміка
Медіанні зарплати: динаміка / dou.ua

Керівники найвищого рівня - Director of Engineeing, CTO, CEO - залишаються одними з найбільш оплачуваних спеціалістів. Проте їхні зарплати дещо зменшилися порівняно з 2021 роком. Пів року тому було 6 400 дол., а зараз - 5 625 дол.

Читайте також:

Таким чином System Architects, медіанна зарплата яких за пів року зросла та становить 6 600 дол., зараз є найбільш високооплачуваними спеціалістами на українському ІТ-ринку.

Спеціалісти з менеджменту проєктів залишаються однією з найбільш оплачуваних категорій в українському ІТ. Але їхні зарплати у 2022 році дещо впали: 2 800 дол. улітку 2022 проти 3 000 дол. у грудні 2021 року.

Раніше ми писали, що зараз в ІТ-компаніях для нетехнічних спеціалістів відкрито 18% вакансій від усіх актуальних у ІТ-сфері.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK