Міносвіти заблокувало видачу дипломів сотням студентів: У чому причина

Усі вони навчалися у вузах за системою так званого "польського вступу" та не здавали ЗНО.
Міносвіти заблокувало видачу дипломів сотням студентів: У чому причина
Ілюстративне фото / depositphotos

Міністерство освіти та науки України заблокувало замовлення документів про вищу освіту понад 450 студентам. Усі вони навчалися у вузах за системою так званого "польського вступу" та не здавали ЗНО. Про це повідомляється на сайті Міністерства.

Читайте також:

"Довгий час однією з головних проблем недовіри до системи вищої освіти було явище корупції при вступі до закладів вищої освіти. Для того, щоб її викорінити, було введено ЗНО – зовнішнє незалежне оцінювання. Зараз цю реформу вважають однією з найефективніших антикорупційних реформ в Україні, вона показує ефективність, а стейкхолдери залучаються до її підтримки. ЗНО дозволяє оцінити, наскільки підготовка вступників відповідає вимогам, які необхідні для успішного освоєння освітніх програм, та законодавству про вступ до закладів вищої освіти", – йдеться у повідомленні міністерства.

Також повідомляється, що останніми роками в Україні почала набирати популярності схема, відома в побуті як "польське надходження".

"Вона полягає в тому, що спочатку вступник зараховується до іноземної установи освіти, а після року навчання, яка в деяких випадках відбувалася навіть без виїзду за кордон, поновлюється до закладу вищої освіти в Україні на старший курс. Така схема дозволяла "обійти" ЗНО, а іноді й обмеження, встановлені стандартами вищої освіти", – зазначили у МОН.

Раніше повідомлялося, на яких фахівців полюють роботодавці в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK