Ще 17 нардепів збираються скласти мандат: Арахамія заявив про наближення кризи в Раді

Арахамія вважає, що нашій країні загрожує парламентська криза.
Ще 17 нардепів збираються скласти мандат: Арахамія заявив про наближення кризи в Раді
Давид Арахамія / t.me/David_Arakhamia

У Верховній Раді України наближається велика криза. Ще 17 народних депутатів із фракції "Слуга народу" мають намір скласти мандат. Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія під час дискусії "2024: сценарії для країни", передає LB.ua.

Читайте також:

За його словами, наразі у Верховній Раді немає єдності. Арахамія також вважає, що нашій країні загрожує парламентська криза через депутатів, котрі намагаються припинити роботу.

"З парламентом взагалі велика криза наближається, тому що в мене тільки у фракції 17 є заяв на складання мандату. Тобто в нас уже 401 людина в парламенті, ще одну ми точно відпустимо за медичними обставинами, буде 400 людей. 226 (мінімально необхідна кількість для ухвалення рішення, - ред.) з 400 дуже важко збирати, чесно кажучи", - заявив нардеп.

Він зазначив, що у Раді вирішили не голосувати за складання мандатів, щоб зберегти парламент легітимним.

Читайте також:

"В інших фракціях і партіях я теж знаю, що є люди, які хочуть піти. Ми вирішили для себе, що не будемо давати голоси за складання мандатів, тільки якщо медично є дійсно ситуація, а так більше ніяких немає умов, за яким ми будемо голосувати за складання мандатів. Для того, щоб зберегти парламент легітимним", - додав Арахамія.

Раніше ми писали, що у 2024 році зарплати народних депутатів в Україні збыльшаться автоматично. Це пояснюється тим, що їхні виплати залежать від розміру прожиткового мінімуму, який зросте з 1 січня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK