Працівникам ринку капіталу більше не потрібно проходити сертифікацію: Нацкомфінпослуг дав роз'яснення

У НКЦПФР наразі відсутні відповідні повноваження.
Працівникам ринку капіталу більше не потрібно проходити сертифікацію: Нацкомфінпослуг дав роз'яснення
Austin Distel / unsplash.com

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку), керуючись новим законодавством, повністю скасовує свої нормативні акти про сертифікацію фахівців.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

Як зазначають у Кабміні, наразі працівникам усіх професійних учасників ринків капіталу не потрібний сертифікат як для отримання ліцензії, так і для здійснення професійної діяльності, не лише під час дії військового стану, а й після його закінчення.

Читайте також:

«З початку нашої каденції ми боролися з цією застарілою конструкцією, коли працівник та директор мали кожні три роки отримувати сертифікат. Ми зробили багато зусиль на цьому шляху, щоб сьогодні ми могли сказати – сертифікати не потрібні. Нарешті цей архаїзм у минулому. Це лише початок, ми рішуче налаштовані переформатувати функціонал регулятора, стати доступними та зручними для учасників ринку», - розповів голова НКЦПФР Руслан Магомедов.

За його словами, його відомством прийнято рішення про визнання таким, що втратило чинність, Положення про сертифікацію фахівців з питань ринків капіталу та організованих товарних ринків (рішення від 13 серпня 2013 року №1464). Це стало можливим завдяки змінам до переліку повноважень регулятора, внесених Законом України №3585-IX. Зокрема, у НКЦПФР відсутні повноваження щодо сертифікації фахівців.

Раніше ми писали про те, що Кабмін зняв обмеження на розрахунки за імпорт товарів та послуг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK