НБУ пропонує змінити правила зберігання, захисту та розкриття банківської таємниці

Пропонується доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів.
НБУ пропонує змінити правила зберігання, захисту та розкриття банківської таємниці
Національний банк України / flickr.com

Національний банк України пропонує внести зміни до Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою правління НБУ від 14 липня 2006 року №267. Про це повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

"Зміни пов'язані з необхідністю приведення Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці у відповідність до статей  62, 622 Закону України "Про банки і банківську діяльність" та удосконалення порядку розкриття інформації, яка становить банківську таємницю, Національному банку України", - пояснили в НБУ.

У зв'язку з цим передбачається:

  • доповнити перелік інформації, що становить банківську таємницю та розкривається банками за запитами уповноважених державних органів;
  • уточнити вид інформації, що становить банківську таємницю та яку має право надавати Національний банк України Фонду гарантування вкладів фізичних осіб;
  • уточнити види перевірок, що здійснює Національний банк України, під час проведення яких банки зобов'язані надавати документи та їхні копії, які містять інформацію, що становить банківську таємницю.

Читайте також:

Раніше ми писали, що Національний банк оптимізував низку валютних обмежень, щоб запобігти непродуктивному відтоку капіталу для захисту міжнародних резервів України та збереження стійкості валютного ринку.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK