Рекрутинг у ЗСУ: відомо, на яких спеціалістів в армії великий попит

У мережі є вже понад 3 тисячі вакансій, які в рамках мобілізації в Україні пропонують у ЗСУ.
Рекрутинг у ЗСУ: відомо, на яких спеціалістів в армії великий попит
Український військовий / facebook.com/GeneralStaff.ua

Проект із рекрутингу в ЗСУ зараз налічує понад 3300 актуальних вакансій до всіх родів військ. Останнім часом дуже популярними серед кандидатів були вакансії розвідників та операторів безпілотних систем. При цьому значно зросли запити від підрозділів на водіїв, механіків, техніків, повідомила в ефірі "Українского Радіо" керівниця воєнного департаменту Lobby X Ольга Бандрівська.

Читайте також:

За її словами, проект із рекрутингу в українську армію за пів року роботи збільшив обсяг вакансій у десятки разів. Зараз у мережі понад 3300 актуальних вакансій для всіх родів та видів військ.

"Якщо говорити про попит серед кандидатів, то останні кілька тижнів дуже популярні розвідники. Дуже багато заявок... Але насправді не всі проходять відбір на першому етапі. Якщо ж говорити про інші вакансії, то це оператори безпілотників різного типу. Вони залишаються в попиті вже досить довго. Тут для кандидатів достатньо низький поріг входу, для початку не потрібно мати якихось високих навичок військових. Достатньо пройти курси, яких у цивільному житті зараз багато, і вони досить якісні", - розповіла Бандрівська.

Вона зауважила, що від підрозділів значно зросли запити на водіїв, на ремонтників, майстрів, техніків, механіків, електриків. Тобто людей, які займаються ремонтом різного типу і різної складності техніки, від автомобілів до БТРів і безпілотників. 

Читайте також:

"Це, звісно, різні навички. Але людей, які вміють ремонтувати щось поламане, зараз дуже бракує в армії, і тому на них запит від війська високий. Також високим залишається запит на медиків. Вони завжди в попиті і в запиті. І оператори безпілотників так само залишаються в топі", - додала експертка.

Раніше ми писали, що у 2024 році вартість утримання одного бійця ЗСУ без урахування зброї становить близько 1,2 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK