Мінекономіки відмінило наказ про бронювання від мобілізації Glovo та Favbet: хто ще у списку

Причиною став суспільний резонанс.
Мінекономіки відмінило наказ про бронювання від мобілізації Glovo та Favbet: хто ще у списку
ілюстративне фото / sport.ua

Мінекономіки скасовує наказ про бронювання військовозобов'язаних працівників компаній ТОВ «KOPT», ТОВ «ВІЗА YKPAÏHA», ТОВ «ГЛОВОАПП YKPAÏHA», ДП «CCM», ТОВ «АГРІ ЧЕЙН», ТОВ «ФАВБЕТ ПЕК» (наказ №8572 від 8 квітня 2024 року) на тлі суспільного розголосу для уточнення ситуації та аналізу кожного окремого рішення.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки з посиланням на слова міністра Юлії Свириденко.

“З огляду на суспільний резонанс, я скасовую наказ про бронювання і розбиратимемося в ситуації та аналізуватимемо рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, щоб прискорити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, щоб вона відповідала вимогам часу та потреб бізнесу», - зазначила Юлія Свириденко.

Читайте також:

У прес-службі повідомили, що дані компанії звернулися до Мінцифри, яке визнало їх критично важливими на підставі трьох із семи критеріїв: відсутність заборгованості з ЄСВ, рівень зарплати та те, що вони є резидентами «ДІя.Сіті». Після цього Мінцифри надіслало списки військовозобов'язаних до Генштабу для погодження. На основі рішення Генштабу списки опрацьовуються Міністерством економіки та, у разі відсутності правових підстав для відмови, приймається рішення про бронювання працівників.

«Ми розуміємо, що бронювання фахівців — законне право бізнесу та можливість для країни у такий тяжкий час підтримувати нашу економіку податками та зборами. Але це питання також не повинно розколювати суспільство, особливо в такий тяжкий час. Проведемо оновлення ухвали, щоб знайти оптимальне рішення, яке відповідає запиту військових, але водночас дозволить працювати економіці”, - сказала міністр економіки.

Нагадаємо, що раніше було оприлюднено наказ Мінекономіки про бронювання працівників даих компаній, що викликало неоднозначну реакцію в українських ЗМІ та соцмережах.

Раніше ми писали про те, що Кабмін вніс зміни щодо бронювання працівників підприємств, залучених до відновлення майна об'єктів критичної інфраструктури.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK