Законопроєкт із концепцією "економічного бронювання" вже в Раді: що передбачає

Депутати хочуть запровадити нову концепцію "економічного бронювання" військовозобов'язаних від мобілізації.
Законопроєкт із концепцією "економічного бронювання" вже в Раді: що передбачає
Українські військові / facebook.com/GeneralStaff.ua

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11331 про промислову політику та прогнозованість реального сектору економіки. Він, зокрема, передбачає так зване "економічне бронювання" від мобілізації. Про це повідомив голова Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха.

Читайте також:

"У законі ми заклали концепцію "економічного бронювання", яка дозволить зберегти для економіки важкозамінних спеціалістів", - зазначив він.

За словами депутата, бронювання працюватиме так:

  • кожен суб'єкт господарювання, який сплачує підвищений військовий збір у 20 000 грн на місяць за працівника, має можливість його забронювати;
  • сплата підвищеного збору відбувається не працівником, а самим бізнесом. Він сам визначає, хто для нього найбільш критичний, і підтверджує це відповідними податками;
  • бронювання поширюється на кожен суб'єкт господарювання, що нівелює проблему, наприклад, з неможливістю броні для представництв міжнародних компаній чи ФОПів. Останні можуть забронюватися, якщо підтвердять реальне ведення діяльності протягом останнього року;
  • відсоткову межу заброньованих та процедуру визначатиме уряд. Механіка сплати підвищеного військового збору окреслена в пов'язаному законопроєкті №11332 щодо особливостей сплати воєнного збору за бронювання військовозобов'язаних.

Читайте також:

"Ці законопроєкти - результати піврічної роботи величезної команди людей, які невпинно 24/7 проводили консультації, моделювали різні сценарії та вели діалог як з урядовцями, так і з бізнесом", - розповів Наталуха.

Крім того, він анонсував два альтернативні законопроєкти, які включатимуть:

  • модель із бронюванням за рівнем зарплати в понад 35 тис. грн;
  • змішану модель - 35 тис. грн зарплати для найманого працівника, 20 тис. грн військового збору для ФОП.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України автоматично продовжив ще на три місяці відстрочки від мобілізації. Це стосується працівників, які отримали "бронь" від Міністерства економіки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK