Що таке бронювання працівників під час мобілізації: пояснення Міноборони

Що означає бронювання на час воєнного стану.
Що таке бронювання працівників під час мобілізації: пояснення Міноборони
Український військовий / facebook.com/24th.brigade

В Україні діють воєнний стан та загальна мобілізація, яка передбачає залучення громадян до ЗСУ. Водночас деякі категорії українців можуть бути заброньовані від призову на військову службу. Про це йдеться на спеціальному сайті Міністерства оборони.

Читайте також:

Як пояснили у відомстві, бронювання - це надання тимчасової відстрочки (до шести місяців) від мобілізації (призову) працівникам підприємств, компаній, установ чи організацій, які є критично важливими для забезпечення обороноздатності держави.

Бронювання надається на визначений Генеральним штабом ЗСУ термін. Порядок бронювання військовозобов'язаних регламентує постанова Кабінету Міністрів №76 від 27 січня 2023 року. 

За наявності підстав передбачена можливість продовження терміну бронювання.

Читайте також:

Інформацію про те, чи заброньований працівник, можна отримати у свого роботодавця, з електронного кабінету військовозобов'язаного "Резерв+" або звернувшись до ТЦК та СП.

Зазначається, що бронювання працівників здійснюється роботодавцем.

У чому різниця між бронюванням та відстрочкою

Бронювання від мобілізації надається у зв'язку з працевлаштуванням на підприємствах, компаніях, установах чи організаціях, які є критично важливими для забезпечення обороноздатності держави.

Читайте також:

Натомість право на відстрочку від мобілізації залежить від наявності підстав, визначених у статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку і мобілізацію".

Раніше ми писали, що в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України внесли зміни в критерії для визначення підприємств такими, які мають важливе значення для національної економіки. Відповідність цим критеріям стає підставою для подальшого бронювання військовозобов'язаних працівників на період мобілізації та у воєнний час.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK