Українці отримають по 900 грн на книги: Зеленський підписав закон

Українська молодь отримає сертифікати на придбання книг.
Українці отримають по 900 грн на книги: Зеленський підписав закон
Ілюстративне фото / Getty Images

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який запускає механізм отримання молоддю сертифікатів на книжки. Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.

Читайте також:

Так, 17 червня президент підписав закон щодо уточнення діяльності Українського інституту книги з підтримки розповсюджувачів видавничої продукції та надання державної допомоги на придбання книг (№11251).

"Уже цього року українці, яким з 1 січня 2024 року виповнилось 18 років, отримають сертифікат в "Дії" на суму 908 грн на електронні/паперові/аудіальні/для осіб з порушенням зору книжки. Виділені гроші з рахунків нашої молоді перейдуть на підтримку українських видавців. І юні українці отримають книжки українською мовою за власним вибором, і видавництва, за попередніми підрахунками, зможуть за ці гроші видати додатково 1,5-2 млн примірників", - прокоментувала заступниця голови профільного комітету Євгенія Кравчук.

Читайте також:

Крім того, після уточнень у законі запрацюють субсидії для відшкодування оренди для приміщень книгарень.

Зазначається, що всі виплати вже передбачені в бюджеті, додаткових витрат із державної казни не буде.

Раніше ми писали, що наразі через російську агресію понад 25% українських дітей позбавлені повноцінної шкільної освіти. А ті, хто відвідує школу, страждають від частих повітряних тривог.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK