70% українських школярів узимку можуть повернутися в онлайн

Міністр розповів про роботу навчальних закладів за умов відключення світла.
70% українських школярів узимку можуть повернутися в онлайн
ілюстративне фото / Соцсети

Через відключення електроенергії та очікуване збільшення дефіциту в енергосистемі цієї зими ВНЗ та ПТУ можуть розпочати навчання раніше, а 70% школярів можуть знову піти в онлайн.

Про це повідомив міністр освіти та науки Оксен Лісовий під час відповідей на запитання депутатів у Верховній Раді

Зокрема, він сказав, що міністерство працює із закладами вищої та професійної освіти, вивчаючи можливість перенести навчання на теплу пору року.

Читайте також:

«Ми працюємо з графіками навчання, із розкладами. Для закладів вищої освіти, професійної вищої освіти та профтехосвіти ми вже зробили рекомендаційний лист про те, щоб розпочати навчальний рік раніше у теплий сезон, зробити великі зимові канікули та завершити навчальний рік пізніше. Таким чином, у піковий період холодів перемістити канікули, збільшити зимові канікули», – заявив Оксен Лісовий.

Також міністр зазначив, що школи забезпечені генераторами на 30%, тому взимку можливе повернення до онлайн чи змішаного навчання.

«Щодо шкіл. Ми не розпочинатимемо навчальний рік раніше. Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи там, де це можливо, там, де немає позмінного навчання, зміщуючи початок занять у школі на 10 годин. Нині працюємо над цими рекомендаціями. У нас близько 30 відсотків навчальних закладів забезпечено генерацією, але ця генерація є різною. Є досить потужна, яка дозволяє навчальному закладу працювати, а є слабка, яка дає змогу працювати лише в режимі "пункту незламності". У крайніх випадках повертатимемося до змішаного або онлайнового навчання у складні періоди», – наголосив міністр.

Раніше ми писали про те, що Кабмін виділив 1 млрд. грн. на шкільні автобуси.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK