Листоноші лікуватимуть росіян у селах замість фельдшерів

У РФ є критичний дефіцит медичних фахівців.
Листоноші лікуватимуть росіян у селах замість фельдшерів
ілюстративне фото / Соцсети

Листоноші в російській глибинці пройдуть спецпідготовку як фельдшери і лікуватимуть росіян. Для цього на базі сільських поштових відділень відкриють фельдшерсько-акушерські пункти (ФАП).

Про це повідомляє The Moscow Times із посиланням на «Парламентську газету».

Зокрема, працівники пошти діагностуватимуть хвороби та здійснюватимуть медичні маніпуляції. Зазначається, що подібні ініціативи вже тестують у кількох регіонах та планують поширити на всю країну.

Читайте також:

«Допускати закриття [поштових відділень] не можна. Потрібно шукати способи зберігати пошту на селі. У регіонах є досвід поєднання відділень із пунктами МФЦ та ФАПами. І, звісно, долати кадровий дефіцит та низькі зарплати», — заявив депутат парламенту країни-агресора Іван Євстифєєв.

Також видання повідомляє, що згідно з даними порталу держстатистики ЄМІСС, станом на травень 2023 року в середньому по Росії забезпеченість лікарями-фахівцями становила 15,27 на 10 тис. населення, але в більшості регіонів ця цифра була ще нижчою — аж до 9,83 у Єврейській автономній області. Ці показники свідчать про критичний дефіцит медичних фахівців у країні.

Раніше ми писали про те, що росіянам із 1 липня рекордно збільшили тарифи на газ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK