Україні знадобиться 1,5 млн фахівців: яка професія стане дуже затребуваною

Щоб максимально швидко відновити руйнування через війну, Україні знадобиться понад 1 млн будівельників.
Україні знадобиться 1,5 млн фахівців: яка професія стане дуже затребуваною
Ілюстративне фото / Getty Images

Щоб протягом 5-10 років відновити руйнування, заподіяні війною, Україні знадобиться близько 1,5 млн будівельників. Про це в ефірі Українського радіо заявив директор Науково-технічного центру Академії будівництва України Іван Перегінець.

Читайте також:

За його словами, унаслідок розв'язаної Росією війни в Україні зруйновано понад 60 млн квадратних метрів житла, сотні тисяч квадратних метрів інфраструктури.

"До війни ми мали 300 тисяч працівників будівельної галузі. Якщо ми хочемо за 5-10 років усе відбудувати, нам знадобиться 1,3-1,5 млн будівельників", - зазначив експерт.

Водночас він наголосив, що проводити відновлення за прикладом того, як це робилося після Другої світової війни, не можна.

Читайте також:

"Прямої кальки ми не можемо проводити з тим, що було після Другої світової війни, тому що змінюється економічна формація. Ті новобудови, які були після Другої світової війни, обслуговували промисловість, яка була в рамках якихось міст. Сьогодні постає питання субурбанізації - переносу основних економічних і промислових об'єктів за територію міст, наприклад створення індустріальних технологічних парків", - додав Перегінець.

Раніше ми писали, що внаслідок мобілізації чоловіків в Україні нестача кадрів є викликом для аграрної галузі, і вона буде актуальна принаймні до кінця воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK