Кабмін удосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів: кого стосується

Нововведення стосуються осіб віком до 25 років, які перебувають на ТОТ або які виїхали за кордон із ТОТ чи з територій активних бойових дій.
Кабмін удосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів: кого стосується
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Кабінет Міністрів України удосконалив військовий облік осіб віком до 25 років, які вступають до вишів. Відповідну постанову було ухвалено на засіданні 9 липня. Про це повідомила пресслужба Мінреінтеграції.

Читайте також:

Як пояснили у відомстві, нововведення стосуються осіб віком до 25 років, які перебувають на ТОТ або які виїхали за кордон із ТОТ чи з територій активних бойових дій.

Зарахування таких громадян на навчання до українських закладів вищої освіти здійснюватиметься з відтермінуванням взяття їх на військовий облік (до закінчення періоду воєнного стану).

Читайте також:

"Необхідність таких змін пов’язана з тим, що такі особи об’єктивно не можуть прибути до ТЦК для взяття їх на військовий облік", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що згідно зі статтею 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" певні категорії громадян мають право на відстрочку від призову на військову службу. Серед них заброньовані особи, наукові співробітники та здобувачі освіти.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK