Україна потребує 4,5 млн працівників, щоб забезпечити заплановане зростання ВВП - Мінекономіки

Через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію в державі існують кадровий дефіцит та структурне безробіття.
Україна потребує 4,5 млн працівників, щоб забезпечити заплановане зростання ВВП - Мінекономіки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Демографічна ситуація в Україні й, зокрема, наявність трудових ресурсів суттєво впливають на економіку сьогодні та впливатимуть на динаміку її зростання в майбутньому. Про це повідомила заступниця міністра економіки Тетяна Бережна під час зустрічі керівництва Міністерства економіки з представниками місії МВФ в Україні.

Читайте також:

Зокрема, через війну, виїзд українців за кордон та внутрішню міграцію в державі існують кадровий дефіцит та структурне безробіття. 

За словами Бережної, якщо у 2021 році офіційний ринок праці нараховував 11,5 млн працівників, то у 2023 році ця цифра зменшилася до 9 млн офіційно працевлаштованих. 

"За попередніми розрахунками, для того, щоб забезпечити щорічне зростання ВПП до 2030 року на 7%, нам потрібно 4,5 мільйона працівників додатково", - зазначила заступниця міністра.

Як сказав перший заступник міністра економіки Олексій Соболев, за підсумками шести місяців, ВВП зросло на 4,1%, а зростання за підсумками року очікується на рівні 3,5%.

Читайте також:

"Що стосується прогнозних макропоказників на 2025-2027 роки, то базовий сценарій, затверджений нещодавно урядом, враховує як безпекові фактори, так і інші чинники, частина яких випливає з безпекової ситуації", - додав він.

Нагадаємо, щоб протягом 5-10 років відновити руйнування, заподіяні війною, Україні знадобиться близько 1,5 млн будівельників.



x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK