Заступник міністра освіти Винницький порівняв українських студентів та вчених за кордоном з бомжами

Заява представника МОН викликала резонанс серед науковців та активістів.
Заступник міністра освіти Винницький порівняв українських студентів та вчених за кордоном з бомжами
ілюстративне фото / Соцсети

Заступник міністра освіти, філософ Михайло Винницький потрапив у скандал, коли порівняв українських учених та студентів у Польщі із бомжами. Це стало відомо після поста у Facebook доктора гуманітарних наук з лінгвістики, доцента кафедри мовознавства Інституту славістики ім. Польської академії наук Павла Левчука, а також відповідного відео наради за участю Вінницького, розміщеної у ТГ-каналі ГО "Червоний губер".

Про це пише "Головком".

Читайте також:

Видання зазначає, що зокрема резонанс викликали такі слова Михайла Винницького: «Чим займається український вчитель чи студент за кордоном – не питання української держави. Вона не питає, чи студент він, чи він бомжує».

Повідомляється, що українська письменниця, правозахисниця та громадська активістка Анастасія Мельниченко, яка працює в університеті Турку у Фінляндії на позиції, створеній для українських аспірантів, жорстко відреагувала на заяву заступника міністра.

«У той час, коли Росія посилює свою присутність у західній академії, щоб штовхати свої наративи та «російський світ», українським вченим за кордоном знову плюнули в обличчя. Для МОН ми бомжі, і не вчені. І МОН у особі Винницького всіляко демонструє, що ми державі Україна не потрібні. Я працюватиму поруч із найкращою дослідницею булінгу ХХ століття, і тут був би момент Україні сказати: «Вау! Яка чудова можливість! Але ж ні. Фінляндії та Турку не байдуже, Прінстону не байдуже, але для України ми вже не науковці, і байдуже, «бомжі» ми чи вчимося», – наводить видання слова Мельниченко.

Видання зазначає, що ні Михайло Винницький, ні міністр освіти Оксен Лісовий вказаний інцидент поки що ніяк не коментують.

Раніше ми писали про те, що влада Литви припиняє фінансувати навчання українських студентів на прохання української сторони, щоб не заохочувати «витік мізків з України».



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK