У Мінагро рекомендують бронювати працівників галузей садівництва та овочівництва: чому це важливо

Мінагрополітики попросило ОВА переглянути критерії бронювання працівників.
У Мінагро рекомендують бронювати працівників галузей садівництва та овочівництва: чому це важливо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Обласні військові адміністрації мають переглянути критерії бронювання працівників. Особливої уваги потребують галузі садівництва, овочівництва та картоплярства. Про це заявив директор Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України Ігор Віштак під час наради з ОВА.

Читайте також:

За його словами, відповідні профільні асоціації наголошують у своїх зверненнях, що не всі ОВА максимально врахували можливість бронювати працівників галузей садівництва, овочівництва та картоплярства. 

Він підкреслив, що ці галузі на сьогодні мають критичне значення для економіки України. Раніше близько 70% продукції овочівництва вирощували на Півдні України. Сьогодні частина цього бізнесу знищена, деякі підприємства релоковані, що вплинуло на ціни на внутрішньому ринку. 

Читайте також:

"Зараз суб'єкти господарювання забезпечують вітчизняний ринок своєю продукцією, і ми повинні сприяти, щоб їхні працівники отримали бронювання. Я просив би обласні військові адміністрації переглянути свої критерії, щоб підприємства галузі садівництва та овочівництва могли бронювати своїх працівників", - додав чиновник.

Нагадаємо, унаслідок мобілізації чоловіків в Україні нестача кадрів є викликом для аграрної галузі, і вона буде актуальна принаймні до кінця воєнного стану.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK